Koffie, ontmoet Onno en Florian: onze koffiebranders

Onze koffie

Onze koffie laten we branden bij Onno en Florian. Vanuit hun branderij aan het Kastanjeplein in Amsterdam-Oost zorgen zij ervoor dat we jou de meest verse koffie kunnen serveren.

Voor ieder feest ontvangt de branderij een aparte bestelling van ons. De koffie die we in jouw kopje schenken is daardoor nooit meer dan een week geleden gebrand. Goed om te weten dat deze jongens hoogst persoonlijk bij de bron inkopen. Geen tussenhandel dus. Zo verdient de boer er altijd een eerlijke boterham aan, dat zorgt voor meer betrokkenheid en dat proef je weer terug in onze koffie.

Service

Als je het leuk vindt kunnen we zelfs een aparte melange voor je event laten samenstellen. Onno en Florian stellen ook al onze -molens en andere koffieapparatuur af. Ook trainen ze onze medewerkers in de beste maal- en zet technieken.

Het motto van deze twee mannen?

Zo veel mogelijk mensen laten proeven hoe mooi echt goede koffie kan zijn.

Leuk om te weten

Leuk om te weten dat we Onno al sinds 2004 kennen. Hij liep toen stage bij TASTE voor zijn opleiding aan de hotelschool. Vlak daarna waren wij zijn eerste werkgever. Hoe vaak we toen aan hem gevraagd hebben of hij eens wat minder koffie kon zetten. Die jongen was altijd maar aan het oefenen voor de perfecte espresso en cappuccino. Positief bedoeld hoor, maar hij was een echte koffienerd en dat is hij gelukkig gebleven. Natuurlijk zijn we hem blijven volgen toen hij uitvloog. Hij werd barista en wat voor één! In 2008 werd hij zelfs Nederlands kampioen latte art. Nu dus koffiebrander: onze koffiebrander. We zijn apetrots op Onno.

www.stookerroastingco.com – 0207371714 – Kastanjeplein 2, 1092 CJ – Amsterdam

Groente en vlees, ontmoet Benno: onze boer

Boerderij De Marsen

Soms kom je de mooiste dingen tegen als je jezelf bezig houdt met de kleine belangrijke dingen in het leven. Daar kwamen we bij TASTE achter toen we een bijzondere samenwerking aangingen met boerderij De Marsen.

Ons doel was om onze catering naar een nog duurzamer niveau te brengen. We gingen hiervoor op zoek naar een boerderij in de buurt van Amsterdam. We kwamen uit bij boerderij de Marsen. Het werd een mooier avontuur als vooraf verwacht.

De boerderij, prachtig gelegen in het natuurgebied ‘t Twiske bevindt zich onder de rook van Amsterdam. De Marsen bestaat uit ruim 17 hectare veenland, waar groenten en kruiden worden verbouwd maar ook vee wordt gehouden. Kippen, Bentheimer varkens en Brandrode koeien lopen vrij rond over de velden. Het voer voor de beesten komt van eigen land en de dieren worden geslacht door een EKO slager in de buurt. Alles om de kringloop in balans te houden.

Boer Benno

Tussen Boer Benno en TASTE ontstond heel langzaam een bijzondere chemie. Dat ging niet vanzelf. Hij testte ons flink om af te wegen of wij niet alleen maar kwamen “nemen”. Benno is de bewaker van de balans op boerderij de Marsen. Als consument moet je volgens hem zoveel mogelijk betrokken zijn bij het tot stand komen van producten.

We hebben de eerste maanden heel intensief contact onderhouden. Hij testte ons flink in die periode. Hij vroeg bijvoorbeeld wat we ‘s avonds zelf kookten en waar we dat kochten. Hij vertelde dan dat de grootste dienst die hij zijn dieren kan bewijzen, is dat hij ze zelf opeet. Een kipfilet van de JUMBO kan in zijn beleving echt niet. Tijdens het avondeten heeft hij het met zijn kinderen thuis ook altijd over welk dier ze eten. Fijn dat hij uiteindelijk onze eerlijke insteek erkend heeft. Na een tijd belde hij op:

Ik heb besloten dat ik jullie in mijn hart heb gesloten. Van nu af aan wil ik mijn producten en dieren met jullie delen.

Bijzondere driehoek samenwerking

Er ontstond daarna een zeer bijzondere driehoek samenwerking tussen boer Benno, EKO-slager Hans en onze chef Fred. Benno zorgt voor de dieren, voor de groenten en kruiden. EKO-slager Hans slacht de dieren op een manier die past bij het leven dat ze hebben gehad op de boerderij. Dat gebeurd in alle rust en vooral niet massaal. Die kleine aanpak proef je terug in het vlees. Onze chef Fred bedenkt de recepten voor het vlees. Zo weet slager Hans precies hoe hij de dieren mag verwerken. Die drie mannen aan tafel zien overleggen was een absoluut hoogtepunt.

Een voorbeeld van deze bijzondere samenwerking is “de Marsen worst”. De boer, de slager en de chefkok bedachten dat ze worsten gingen maken. Maar dan alleen met ingrediënten die van het land komen. Echte ‘Marsen worst’, met rozemarijn en chilipepers uit de boerderijtuin bijvoorbeeld. Of met mosterdzaad, daar stond een heleboel van vlakbij de stallen maar dat moest gemaaid worden omdat de koeien er last van hadden. Het resultaat is spectaculair geworden en terug te proeven op onze marsenplank.

Er zijn ondertussen nog meer leuke producten voortgekomen uit deze samenwerking. Wat te denken van Beercan chicken, rode biet macarons, ingemaakte groenten, verse boerderijeitjes en  chipolataworstjes met appel en zwarte peper? Laatst was er open dag op het erf, en toen zijn we even gaan kijken. Als je dan Benno onze worsten ziet aansnijden voor het publiek, dan zijn we echt trots op wat we samen bereikt hebben.

www.demarsen.org – 0204825015 – Pikpotweg 1, 1121 HZ – Landsmeer

Desserts, ontmoet Meike: onze patissier

Ons buurmeisje Meike

Er was eens een meisje dat banketbakker wilde worden. Zo begint het verhaal van ons buurmeisje Meike.

Ze besloot haar hart te volgen en ging in Parijs aan de Ecole de Boulangerie et de Pâtisserie in de leer. Ze was erg goed voor een Nederlandse, want ze werkte daarna als Pâtissière in sterrenrestaurant La Grande Cascade en alsof dat niet voldoende stoer was opende ze in 2006 ook nog eens haar eigen patisserie in Parijs.

Hebben wij even mazzel dat Meike in 2013 besloot om een patisserie naast ons in de Haarlemmerstraat te beginnen. Natuurlijk zijn we direct koffie met haar gaan drinken toen ze open ging. Meteen voelden we alle twee raakvlakken en al snel was Meike druk voor onze gasten in de weer.

Zalige kleine taartjes en macarons

De patisserie van Meike heeft een aantal lekkernijen waar veel Amsterdammers inmiddels voor naar de Haarlemmerstraat fietsen. Zo zijn er de Minimini’s : zalige kleine taartjes van 6 cm doorsnee die met de hand gemaakt worden. Je hebt ze in oneindig veel verschillende smaken en kleuren. Iedertaartje is een kunstwerkje op zich. Ook zo’n signatuur van Meike: de macaron. Lekker luchtig en kleurrijk. Ze maakt de macarons met heel fijn gemalen amandelmeel waardoor ze zo mooi glad worden. En last but not least moet je bij ons zeker een keer haar boterzachte madeleines proberen. Ze worden iedere dag vers gebakken. Er zijn wel tien soorten!

Echte TASTE specials

Naast haar signatuur patisserie maakt Meike echte TASTE specials, alléén voor ons. We hebben samen met haar man Patrice bijvoorbeeld de eendelever-ras el hanout macaron ontwikkeld. Ook onze desserts worden in samenwerking met Meike bedacht. Je begrijpt het vast wel als wij zeggen dat zij is onze meest favoriete buurvrouw is.

Leuk om te weten dat naast de drukke patisserie ook nog eens moeder van 5 jongens is.

www.petitgateau.nl – 0207371585 – Haarlemmerstraat 80, 1013 EV – Amsterdam

Neem contact
met ons op!

CONTACT