HET WEST-INDISCH HUIS

Chique diners en spraakmakende feesten

Chique diners  en spraakmakende feesten in het hoogste segment van de evenementen-branche: alles is mogelijk in dit prestigieuze rijksmonument.

De vier ruimtes met elk een geheel eigen karakter zijn zowel afzonderlijk in te zetten als te combineren voor één evenement. Niet onbelangrijk is de ligging in het historische centrum, het hart van Amsterdam, vlakbij Amsterdam CS één van de leukste winkelstraten van Nederland; de Haarlemmerstraat. In deze locatie werd de eerste aanzet gemaakt tot de wereldstad New York.

De West-Indische Compagnie

De bevelhebbers van de West-Indische Compagnie gaven in één van de vier zalen in de 17e eeuw opdracht tot de bouw van het fort Nieuw Amsterdam op het eiland Manhattan. Nu, bijna vierhonderd jaar later, biedt het monumentale pand ruime vergaderzalen, sublieme catering, professionele begeleiding -met advies op maat- en bovenal een bijzondere omgeving voor uiteenlopende evenementen. Van intieme lunches of diners tot indrukwekkende productpresentaties, besloten meetings of grootse feesten tot 600 personen. Ondanks de geweldige ligging in de bruisende binnenstad van de hoofdstad ervaart u een oase van rust en stilte bij het betreden van de poortingang van het historische pand aan de Amsterdamse gracht.

Nergens anders in het centrum van Amsterdam treft u een centraal gelegen rijksmonument met zo’n mooie binnenplaats. De drie stijlvolle zalen van het West-Indisch Huis hebben elk een eigen karakter en stralen een prestige uit  die van elk evenement een bijzondere gelegenheid maakt. Met deze locatie steelt uw evenement de show. De vierde zaal is omgetoverd tot een wijnlokaal. Genaamd Stuyvesant wijnlokaal brasserie, welke 7 dagen per week geopend is voor lunch en diner.  U kunt hier gewoon binnenlopen! Voor groepen kunt u vooraf contact opnemen om een reservering en wensen te bespreken.

PASSENGER TERMINAL AMSTERDAM

Fenomenaal uitzicht

Passenger Terminal Amsterdam is de eventlocatie met het meest fenomenale uitzicht op de IJ-haven en de binnenstad.

Onder het golvende dak, dat de verbinding tussen land en water symboliseert, ligt een zee aan mogelijkheden voor evenementen. Het transparante en open karakter van de locatie geeft niet alleen een prachtig decor tijdens uw event, maar biedt je ook de mogelijkheid om de locatie volledig naar wens in te vullen en aan te kleden. Van diners tot recepties tot grootschalige beurzen, congressen of personeelsfeesten.

Drie niveaus

PTA is your gateway to success. De drie niveaus, Main Deck, Promenade Deck en Panorama Deck, zijn afzonderlijk te gebruiken, maar vormen samen ook één geheel. Het hoge plafond (7-16 meter) en het vele daglicht geven je een gevoel van ruimte wat het Main Deck ook zeer geschikt maakt als beurslocatie.

De decks liggen trapsgewijs boven elkaar, hierdoor blijft de intimiteit van  een diner of personeelsfeest behouden. Of je nou dineert met 500 gasten of feest met ruim 2.000 gasten, een evenement in Passenger Terminal Amsterdam is altijd bijzonder. Fijn dat deze locatie over uitstekende parkeergelegenheden beschikt.

DE DUIF

Een verborgen parel

Verstopt tussen de statige woningen aan de Prinsengracht is deze kerk, waar Jos Brink ooit preekte, een verborgen parel.

Met haar bijzonder neoclassicistisch bouwwerk en bescheiden uiterlijk verbergt dit rijksmonument uit 1857 een verrassend groots interieur. De kerk biedt een prachtige entourage voor onder andere lezingen, symposia, diners, recepties, huwelijken maar ook condoleances. Door een beweegbaar akoestisch plafond leent het gebouw zich bovendien uitstekend voor concerten en recitals. Voor congressen en vergaderingen kun je beschikken over een plenaire ruimte en diverse subruimtes.

Aan de Prinsengracht

In 1999-2002 is deze voormalige Rooms Katholieke kerk gerestaureerd met behoud van alle authentieke details en tevens voorzien van diverse faciliteiten, zoals een verwarmingssysteem, sanitair en cateringvoorzieningen.

De Duif staat aan de Prinsengracht ter hoogte van het Amstelveld en is uitstekend bereikbaar per boot en het openbaar vervoer. Goed om te weten dat je door het huren van deze locatie het herstel en behoud van het bijzondere monumentale erfgoed in Amsterdam en omstreken steunt.

HET GRACHTENHUIS

Stijlvol en intiem

Het Grachtenhuis in Amsterdam is misschien wel de meest stijlvolle en intieme eventlocatie aan de Amsterdamse grachten.

Het buitengewone verhaal van de Amsterdamse grachten wordt in Het Grachtenhuis op unieke manier gepresenteerd. Maar naast een tour door de multimediale expositie, bent u ook van harte welkom voor een receptie, diner, lezing of trouwerij. Ook voor een modeshow of product launch is Het Grachtenhuis uitermate geschikt.

Authentieke wandbeschilderingen

Het Grachtenhuis biedt drie prachtig gerestaureerde en rijk gedecoreerde stijlkamers die afzonderlijk of samen te gebruiken zijn. Zittend tussen het rood velours, lopend langs de authentieke wandbeschilderingen van Jurriaan Andriessen of genietend van het uitzicht op de Herengracht en de bloeiende tuin. Een event in deze locatie wordt gegarandeerd een succes!

Met het openbaar vervoer is Het Grachtenhuis goed te bereiken. Parkeren kan in een van de nabij gelegen parkeergarages, maar nog sfeervoller en erg Amsterdams is een aankomst bij dit monument per salonboot.

DE POSTHOORNKERK

Negentiende eeuwse kerk

Midden in de stad, aan de bruisende Haarlemmerstraat, staat één van de belangrijkste nog overgebleven negentiende eeuwse kerken van Amsterdam.

De neogotische Posthoornkerk is met haar drie ranke torens een echte blikvanger in het stadscentrum. In 1989 is de vernieuwde kerk in gebruik genomen. Sindsdien wordt de middenruimte verhuurd aan de de particuliere, zakelijke en culturele markt voor bijzondere gelegenheden. De kerk beschikt sinds de verbouwing over alle moderne faciliteiten zoals sanitair, centrale verwarming en cateringvoorzieningen. Het verwarmde middenschip is door middel van beschilderde panelen in twee ruimtes te verdelen.

De kerk is erg geschikt voor

De kerk is erg geschikt voor theater of culturele presentaties, lezingen, recepties, diners, maar ook beurzen en concerten. De Posthoornkerk beschikt bovendien over een kelder die een leuke sfeer geeft aan feesten, workshops en presentaties. In combinatie met het middenschip kan er bijvoorbeeld boven worden gedineerd en beneden in de gewelven worden gedanst.

Goed om te weten dat door je door het huren van deze locatie  het herstel en behoud van het bijzondere monumentale erfgoed in Amsterdam en omstreken steunt.

DE VONDELKERK

Sprookjesachtig

De sprookjesachtige Vondelkerk, uit 1872, staat midden tussen klassieke en statige huizen aan de rand van het Vondelpark.

Dit sfeervolle monument is met zijn rijke geschiedenis, schilderachtige plafond, gotische architectuur en moderne faciliteiten een unieke locatie in Amsterdam. De neogotische kruisbasiliek is ontworpen door de beroemde bouwmeester P.J.H. Cuypers en vernoemd naar de dichter Joost van den Vondel.

Het Vondelpark als achtertuin

De ronde middenzaal, het hart van de kerk, raakt je direct in je eigen hart. Door de brandschilderingen met taferelen uit het nieuwe testament ontstaat een prachtige lichtinval op de schilderingen en detailleringen.

Met het Vondelpark als achtertuin en het centrum als uitvalsbasis is de ligging van de kerk even uniek als de gebruikte bouwstijl. Goed om te weten dat door je door het huren van deze locatie  het herstel en behoud van het bijzondere monumentale erfgoed in Amsterdam en omstreken steunt.

SUGAR CITY

Bij SugarCity Events is de rauwe en industriële sfeer van de voormalige suikerfabriek nog altijd voelbaar. De hoge ruimtes, indrukwekkende atriums en andere historische elementen maken dit een unieke locatie voor events. Omdat de verschillende ruimtes zowel afzonderlijk als gecombineerd kunnen worden ingezet, zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu een intiem event wilt organiseren of wilt uitpakken voor een groot publiek, SugarCity Events biedt voor elk event een passende ruimte. Natuurlijk zijn alle ruimtes voorzien van de modernste faciliteiten, om jouw event de ondersteuning te bieden die het nodig heeft.

DE SOEVEREIN

Grotere zusterschip van salonboot Valentijn

Na jaren ervaring met Amsterdamse salonboten liepen wij bij TASTE tegen de Soeverein aan en besloten een warme samenwerking met deze rederij aan te gaan.

Salonboot Soeverein is het grotere zusterschip van salonboot Valentijn. Dit prachtige schip laat de hoogtijdagen van de 19e eeuwse salonboten op unieke wijze herleven. De Soeverein combineert een unieke ambiance met alle moderne faciliteiten.

Geen betere boot in dit segment

Handbeschilderde plafonds tot aan de antieke houtkachel, alles is in harmonie op deze salonboot. De Soeverein onderscheidt zich van andere salonboten door het grote aantal faciliteiten aan boord. Echt ongekend voor een Amsterdamse salonboot.

Zo is er bijvoorbeeld een piano aan boord en  kunnen er door een goed geoutilleerde keuken aan boord gerechten bereid worden. Als je dat optelt bij de topservice en oog voor detail van de eigenaren kom je tot de conclusie dat er eigenlijk geen betere boot in dit segment op de grachten rond vaart.

VALENTIJN

Een Amsterdams varend monument

Na jaren ervaring met Amsterdamse salonboten liepen wij bij TASTE tegen Valentijn aan en besloten een warme samenwerking met deze rederij aan te gaan.

Salonboot Valentijn is met recht een Amsterdams varend monument te noemen. Valentijn is gebouwd in 1913 en prachtig gerestaureerd in originele stijl met behoud van veel oorspronkelijke details. Tropische houtsoorten, facet geslepen ramen en fraaie stoffen creëren een unieke ambiance.

Onder alle Amsterdamse bruggen door

Salonboot Valentijn is de enige salonboot die onder alle Amsterdamse bruggen door kan varen en daardoor zijn zelfs de kleinste grachten bereikbaar. De boot heeft een sfeervolle salon, geschikt voor 12 gasten en een overdekt balkon voor 7 gasten.

In de winter kan de boot verwarmd worden. In de zomer kunnen alle ramen en het gehele achterbalkon geopend worden. Als je dat optelt bij de topservice en oog voor detail van de eigenaren kom je tot de conclusie dat er eigenlijk geen betere boot in dit segment op de grachten rond vaart.

DE WESTERKERK

Gebouwd tussen 1620 en 1631

De Westerkerk is door Hendrick de Keyser ontworpen en in opdracht van het Amsterdamse stadsbestuur tussen 1620 en 1631 gebouwd.

Het gebouw was niet de eerste protestantse kerk in Amsterdam, maar wel de grootste van haar tijd. Gebouwd in Hollandse renaissancestijl heeft de kerk de vorm van een dubbelkruis. Opvallend is het heldere, ongetemperde zonlicht, dat door grote vensters van alle kanten – de kerk ligt helemaal vrij – naar binnen valt. Dit ‘lichteffect’ wordt nog versterkt door de witte muren binnenin de kerk.

Één van de grootste historische avonturen in Amsterdam

’s Avonds zorgen de talloze kroonluchters voor een warme sfeer. Je events krijgen een echte Amsterdamse uitstraling door ze te koppelen aan alle verhalen die de kerk te bieden heeft.

Ook nieuwsgierig geworden naar verhalen over de Westertoren, de Burgemeestersingang, het graf van Rembrandt of het carillon en de klokken? Laat ons je dan meenemen op één van de grootste historische avonturen die er in Amsterdam zijn.

Neem contact
met ons op!

CONTACT