Samenwerkingsovereenkomst tussen 'a matter of TASTE' en Westerkerk

Heel goed nieuws waarop geproost moest worden afgelopen week: We tekenden een samenwerkingsovereenkomst met de Westerkerk. Vanaf deze week kun je in de bekendste kerk van Amsterdam dus ook een beroep op ‘a matter of TASTE’ doen.


Informatie over de Westerkerk

De Westerkerk is door Hendrick de Keyser ontworpen en in opdracht van het Amsterdamse stadsbestuur tussen 1620 en 1631 gebouwd.

Het gebouw was niet de eerste protestantse kerk in Amsterdam, maar wel de grootste van haar tijd. Gebouwd in Hollandse renaissancestijl heeft de kerk de vorm van een dubbelkruis. Opvallend is het heldere, ongetemperde zonlicht, dat door grote vensters van alle kanten – de kerk ligt helemaal vrij – naar binnen valt. Dit ‘lichteffect’ wordt nog versterkt door de witte muren binnenin de kerk.

Één van de grootste historische avonturen in Amsterdam

’s Avonds zorgen de talloze kroonluchters voor een warme sfeer. Je events krijgen een echte Amsterdamse uitstraling door ze te koppelen aan alle verhalen die de kerk te bieden heeft.

Ook nieuwsgierig geworden naar verhalen over de Westertoren, de Burgemeestersingang, het graf van Rembrandt of het carillon en de klokken? Laat ons je dan meenemen op één van de grootste historische avonturen die er in Amsterdam zijn.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in de Westerkerk? Stuur ons dan even een berichtje of kijk alvast op www.proefboek.nl.

Leave a Comment

Neem contact
met ons op!

CONTACT