Interview met Boen en Arno van Cruise With Us

Vandaag een interview met Boen Tan en Arno Koningstein, de eigenaren van Rederij Cruise With Us. De nieuwe samenwerking tussen ‘a matter of TASTE’ en Cruise With Us gaf reden genoeg om langs te gaan bij de Prins van Oranje, waarvan Boen en Arno de trotse eigenaren zijn. In dit interview vertellen zij over hun passie voor boten en het creëren van een totaalbeleving voor de gasten.

Toen Boen en Arno elkaar ontmoeten was het direct duidelijk: beiden hebben een grote passie en voorliefde voor boten. Beiden waren dan ook in het bezit van een particuliere boot waarmee zij geregeld over de Amsterdamse grachten voeren. Op dat moment verdienden zij beiden hun brood in andere sectoren, maar het bleef knagen om iets in de botensector te gaan doen. In 2001 besloten zij om hun droom na te jagen en verkochten hun eigen bootjes om samen één grotere boot te kopen; De Kornuit.

Met de Kornuit begonnen zij met het organiseren van gratis vaartochten. Tijdens deze vaartochten kregen zij veel leuke en positieve reacties van de gasten en hoorden vaak: ‘Waarom gaan jullie hier niet jullie werk van maken?’. Toen dachten zij: dit gaan we gewoon doen! Zij verkochten de Kornuit, gingen op zoek naar een geschikte boot en vonden de Valentijn, waar zij tot op heden nog geregeld vaarten mee maken. In een korte tijd organiseerden zij op iedere dag van de week vaartochten. Sindsdien hebben zij van hun passie hun werk kunnen maken, want het varen van gasten door de Amsterdamse grachten is een droom die uitkomt.

In 2006 vond er een nieuwe vergunningsronde plaats waarin 15 nieuwe vergunningen werden uitgegeven voor elektrische boten. Veel grote spelers in de markt leverden veel verzoeken in. Zij vertellen: ‘Wij als enthousiaste en naïeve mensen leverden maar één verzoek in. Het was een loterij en het is echt een wonder dat zij onze naam eruit gehaald hebben. Wij mochten toen één elektrische boot bouwen en dit werd de Soeverein.’ Alles in de Soeverein is door de heren zelf bedacht. Vooral het aan boord koken en veel ruimte voor de gasten waren hierin de uitgangspunten. De boot is helemaal aangepast aan hun wensen, wat zich heeft geuit in een unieke salonboot mét piano.

Het verhaal achter de Prins van Oranje is eveneens bijzonder. Arno struint regelmatig het internet af op zoek naar inspiratie en kwam in 2010 met toeval tegen dat de Prins van Oranje te koop stond. Helaas was het toen nog te hoog gegrepen, maar gelukkig stond de boot twee jaar later nog steeds te koop. De heren werden door de eigenaresse gebeld met de vraag of zij er nog steeds interesse in hadden. Al snel werd het businessplan geschreven, ging de bank akkoord en waren zij opeens eigenaar van de Prins van Oranje. Sindsdien werd alles aan de boot verbouwd en halverwege 2013 was de boot echt helemaal klaar.

Wij als enthousiaste en naïeve mensen leverden maar één verzoek in. Het was een loterij en het is echt een wonder dat zij onze naam eruit gehaald hebben. Wij mochten toen één elektrische boot bouwen en dit werd de Soeverein.

Arno Koningstein van 'Cruise with Us'

Arno en Boen zijn het over één ding helemaal eens: er moet aan boord gekookt worden. Vanaf het moment dat de gasten aan boord stappen tot het moment dat zij weer van boord gaan moeten zij het gevoel hebben dat zij in een soort sprookje beland zijn; het moet een totaalbeleving zijn. Boen en Arno waren bijvoorbeeld één van de eersten die gekleed ging in complete uniformen. Dit hoort volgens hen bij de magie en zij kregen hier dan ook wederom fantastische reacties op.

Het bedrijf, Cruise With Us, is eigenlijk groot geworden door het uitgangspunt van de gasten aan te nemen. Boen en Arno hoeven niet per se veel geld verdienen, winst is tenslotte een leuke bijkomstigheid, maar zij zijn continu bezig met het verbeteren van het eindproduct en de waardering van de gasten. Zij blijven investeren, niet omdat het nodig is maar omdat zij vinden dat het dan nog mooier wordt. Het sleutelwoord is hierin dan ook: ‘passie voor kwaliteit’. Boen en Arno hebben veel oog voor details, doen alleen dingen waar zij 100% achterstaan en hebben van hun hobby hun werk kunnen maken. Hierdoor doen zij alles heel gepassioneerd en denken altijd: ‘Wat is het leukste voor de gasten?’.

Één ding is na dit gesprek helemaal duidelijk geworden: Arno en Boen hebben een grote passie voor boten én voor het creëren van een fantastische avond en beleving voor de gasten.

Leave a Comment

Neem contact
met ons op!

CONTACT