Vorige week organiseerden we een heel bijzonder evenement waar we je graag deelgenoot van maken.

Het decor van deze avond was niet een zaal in Het West-Indisch Huis, maar de keuken van chef kok Fred Zandbergen. De keuken, gelegen in het souterrain, was geheel omgetoverd in landelijke sfeer en bood ruimte aan een zeer select gezelschap van 12 personen. Zij waren uitgenodigd voor een exclusief diner met de biologische handtekening van chef kok Zandbergen.

Als klap op de vuurpijl konden de gasten genieten van gekarameliseerde ananas en huisgemaakt curryijs.

'a matter of TASTE'

De gasten zaten op comfortabele hoge krukken rondom de werkbanken van de keuken. De tafel was gedecoreerd met grote kruidenboeketten met daarin puntpaprika’s, wortelen en aubergines. Midden op tafel lagen allerlei groenten als gele courgette en artisjokken in houten kistjes.

Her en der verspreidden verse bosjes lavendel een fijne geur aan de tafel en stonden er verse broodjes met daarin de menukaart gestoken. Deze menukaart bevatte zaden van veldbloemen die thuis in de tuin geplant kunnen worden.

De gasten genoten van een 5-gangen biologisch menu dat speciaal ge-engineerd was voor deze avond. Highlights van de avond waren een gefrituurde eidooier met wasabi kaviaar, soep uit een gieter en een kraak verse framboos met kersen balsamico die de gasten bij binnenkomst kregen.

Als hoofdgerecht serveerde TASTE een MRIJ ribstuk van een melk-vlees koe met pommes pont neuf (gegaard in ganzenvet), espuma van bloemkool en amandelen, groene asperges, toffee van pompoen met een eigen jus van balsamico. Als klap op de vuurpijl konden de gasten genieten van gekarameliseerde ananas en huisgemaakt curryijs.

De sfeer in de keuken werd omlijst door meer dan 300 gloeilampen in verschillende maten en vormen die aan het plafond hingen. Een stevige elektrische dimmer zorgde voor een bescheiden stroomgebruik. Het werd een bijzondere avond waar chef kok Fred Zandbergen zijn gasten de biologische filosofie van TASTE liet zien en proeven.

Leave a Comment

Neem contact
met ons op!

CONTACT